×

Értesítés

Simple Image Gallery Pro Notice: It looks like PHP's 'GD Image Library' is not installed/enabled on your system. Please ask your hosting company to enable/install it.

content-placeholderHajszálértágulatok (seprűerek, pókvénák) kezelése

Az ilyen kis méretű erek kezelésére többféle módszer is használatban van, számunkra az injekciós kezelés adta a legmeggyőzőbb szép eredményt. Az injekciós scleroterápiával az addig látható vékony erek eltűnnek, az alsó végtag képe gyökeresen megváltozik. A betegek rendszerint ezt igénylik, hiszen a visszerek jellemzően idős korban jelennek meg és ezért az ebben szenvedő fiataloknál, az idős kor látszatát keltik. Más esetekben megtévesztő módon arra utalnak mintha az illető tisztálkodása nem lenne megfelelő.

Az esetek túlnyomó többségében tehát érdemes a számos kellemetlenséget (tűszúrások, rugalmas pólya viselése, véraláfutások, fizikai terhelés ill. torna kerülése, magas költségek stb.) elviselni, mert a végeredmény, rendszerint hónapokkal a kezelés befejezése után ugyan, de szép. Viszonylag gyakran egy-egy ér ugyan ottmarad, de ez a sikeres összképet általában nem zavarja.

Ezeknek a kis méretű ereknek a kezelése rendszerint nehézkesebb, mint a vastagabb visszereké. Az injekciós scleroterápia akkor is hatásos lehet, ha minden más módszer (tabletták, kenőcsök, kompressziós harisnya, lézer, rádiófrekvenciás műszer stb.) kudarcot vallott. Előfordulhat az is, hogy sem a lézer, sem az injekciós kezelés önmagában nem elegendő, hanem a kettő kombinációja a célravezető.

Ritkán fordulnak elő olyan esetek, amikor több injekciós kezeléssorozat, számos hónapon keresztüli jó együttműködés ellenére még az injekciós kezelés után is a kezelt erek nagyobb része változatlanul látható. Ilyenkor a háttérben vastagabb forrás ereket keresünk, de ezek hiányában is előfordulhat ilyen kudarc. Alig van ilyen eset, mondhatni elenyésző a sok száz sikeres kezelés mellett, de volt már ilyen és ismét előfordulhat, ezért jó, ha erről is tudunk. Ez persze sajnálatos módon, csak a számos, már említett kellemetlenség és áldozatok vállalása után derül ki. Ilyenkor persze sem a kellemetlenségeket, sem a már beadott gyógyszert, felhasznált anyagot, ráfordított időt nem tudjuk visszacsinálni, ez a beavatkozás kockázata, ami jelen esetben minimális, de ezzel számolni kell!

Az injekciós kezeléssel akár a tűnél vékonyabb erek is jól kezelhetők. Olyan mini-tűt használunk, amelyeknek szúrása már alig fájdalmas. A betegek ezért akár 50 – 100 szúrást is jól viselnek. Ennyi injekcióra persze ritkán van szükség.

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a kezelés számos kellemetlenséggel szokott járni, de szinte mindenkinél kitűnő eredményt ad!

Fontos tudni:

  1. a hajszálértágulatok sokkal gyakrabban szeretnek kiújulni, mint a vastag erek, tehát néhány évente karbantartásra lehet szükség,
  2. a kezelés eltarthat hetekig, sőt esetenként még a kezelés végén sem tökéletes az eredmény, ehhez további idő kellhet.

A beteg és az orvos együttműködésében lefontosabb, hogy mindketten tudják:

  • mit szeretne a beteg eltüntetni,
  • orvosilag ebből mi a reális, mi tűnik el, mi marad,
  • milyen enyhe szövődmények lehetnek (pigmentáció, foltozottság, allergia, stb.)
  • milyen súlyos szövődmények fordultak már elő a világban

Hogy mindezeknek milyen valószínűsége van az adott esetben, csak a beavatkozás előtt lehet higgadtan tisztázni.

{gallery}stories/hajszalertagulatok{/gallery}

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Elérhetőségeink

Dr. Bihari Imre
rendelése

Hétfő(délután): Á+B Klinika Népszínház utca

Kedd(délután): Á+B Klinika Margit krt.

Csütörtök(délután): Á+B Klinika Népszínház utca

E-mail: imre.bihari.dr@gmail.com

Információ: 06-30-9605-855 (délelőtt)

Á+B Klinika
Népszínház utca

1081 Budapest, Népszínház u. 46.

Telefonszám: 06-1-3345-468 (rendelési időben)

Á+B Klinika
Margit krt.

1027 Budapest, Margit krt. 40.

Telefonszám: 06-1-202-2034 (rendelési időben)